Историческо: Банско приема за първи път стартове от Световната и Европейската купа по сноуборд

БАНСКО РЕГИОН СПОРТ

Бнско ще домакинства за първи път в историята на стартове от надпреварите за Световната и Европейска купа по сноуборд през 2025 година, обявиха от БФ Ски.

Родната федерация е получила домакинствата  на двете състезания по време на календарната конференция на Международната централа  в Порторож. 

Световната купа, която ще се проведе в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом е предвидена за 18 и 19 януари.

На 21 и 22 януари ще са стартовете от Европейската купа пак в същата дисциплина.  

Състезанията ще са валидни за спечелване на квоти за Зимните олимпийски игри в Милано и Кортина д’Ампецо през 2026 година. 

Очаква се състезанията в Банско отново да се превърнат в истински празник на сноуборда, заради участието на първия българин носител на голям и малък кристален глобус на ФИС Радослав Янков и на световните ни звезди при младите Тервел ЗамфировПетър ГергьовскиКристиан Георгиев и Александър Кръшняк.

За Банско това ще е четвърто домакинство на стартове за Световната купа по сноуборд след 2017, 2018 и 2023 г и първо за Европейската купа в паралелните дисциплини. Курортът бе домакин и на световно младежко в паралелните дисциплини през 2023 година. 

Другият ни курорт с домакинство на Световната купа е Пампорово, който тази година реализира за 5 дни стартове за Световната и Европейската купа.

/фокус

1 thought on “Историческо: Банско приема за първи път стартове от Световната и Европейската купа по сноуборд

  1. това са палавите ни деца-сами не могат да се опазят от скоростите и опасностите при каране на сноуборда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *