Борисов: Честито на ПП-ДБ за новата коалиция с Възраждане, БСП и ИТН. Ще се изредят поне още 5-6 правителства

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА ПОЛИТИКА

„Първо искам да поздравя колегите от ПП-ДБ за новата коалиция с  БСП, „Възраждане“ и ИТН. Честито! Честито на „Възраждане“, ние се отървахме от ПП, честито на колегите от ИТН, честито на ПП и ДБ, които си намериха нови партньори! Ние ще бъдем една достойна опозиция. Това ме улеснява много, че повече няма да има въпроси за ДПС и сглобки. Мисля, че поне 5-6 служебни правителства ще се изредят още. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочи, че ще запознае евроатлантическите партньори защо ползваме само руски газ и петрол. И представи мотивите на ПП–ДБ за искането за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

И представи мотивите на ПП–ДБ за искането за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков. „Г-н Петков атакува Росен Желязков, че е нарушил правилника по член 48 ал. 5 – Проект на решение относно необходимостта от предоставяне на нова сграда на Конституционния съд, Проект на решение за изменение и допълнение за дейността на НС, Закон за съдебната власт“, подчерта Борисов.

Как партиите влизат в битката за гласовете на избирателите?

„Точка 4 е Законопроект за изменение и допълнение на закон за контрол по прилагане на ограничителни мерки по повод действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Затова Росен Желязков го приеха на крака в украинския парламент – срам за колегите от ПП–ДБ“, категоричен бе той.

Росен Желязков да си отиде сам, изобщо няма какво дачака тази нова сглобка. Надявам се народът да види сега всеки какво прави и да вземе правилно решение“, обяви лидерът на ГЕРБ.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *