Директорката на „Митниците“ се определи за „първа жертва на Антикорупционната комисия“

ТОП НОВИНИ

Директорката на Агенция „Митници “ Петя Банкова обвърза претърсванията в дома и кабинета си от служители на ДАНС и Антикорупционната комисия  с лоши отношения с директора на Държавната агенция за национална сигурност Пламен Тончев.

Служители на Държавната агенция „Национална сигурност“, полиция и Жандармерия извършиха претърсвания в кабинета и дома на  Банкова и на нейния заместник Людмил Маринов.

Засега от прокуратурата няма коментар, но нефициално стана ясно, че се разследва мрежа за контрабанда, свързана с Николай Николов, по прякор Паскал.

Преди да бъде отведена с полицейски автомобил за разпит в Антикорупционнака комисия,  Петя Банкова отрече да познава Николов и обяви, че не само не толерира, а се бори с контрабандата.

„Може би на всички ви прави впечатление, че международната общност се възмущава от случващото се в България, ние имаме тяхната подкрепа. На Капитан Андреево има служители на САЩ – това са неща, които са по моя инициатива и тяхна партньорска иницатива“, посочи първо Банкова.

„Преди няколко години Пламен Тончев по типичния за тях механизъм реши, че ще ме изпрати да работя в Благоевград, това е основната им схема, когато някой им пречи, го командироват. Казах, че няма да изпълнявам техни поръчки, няма да позволя да върви контрабанда“, обясни тя пред медиите.

Банкова и нейната адвокатка обясниха, че извършените процесуално-следствени действия дотук все още не са докладвани на прокуратурата.

Директорката на Митниците се определи като „първата жертва на новата Антикорупционна комисия“.

/бнр,

ДАНС сн: Йордан Симеонов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *