Спешни медици излязоха на протест в защита на нападнатите им колеги от Петрич, готвят национален протест в София

България ПЕТРИЧ

Спешни медици излязоха на протест в Петрич, заради инцидента, при който екип на Спешна помощ – Петрич бе нападнат, отзовавайки се на сигнал за оказване на мъж от село Кавракирово.

Председателят на националния синдикат „Защита“ Красимир Митов каза, че от една страна днешният протест е за да се изрази подкрепа към нападнатите медици от Петрич, но от друга страна е знак за недоволство от страна на работещите в тази сфера, които от години са обект на нападения.

„Алармирали сме всички правителства, парламентарни групи, председатели на Здравната комисия и въпреки обещанията, че ще се намери някаква законова рамка, за да може в един момент насилието над медиците да спре, за най-голямо съжаление насилието се засилва, става ежедневие и няма никаква реакция от институциите“, каза още той.

Митов добави, че този протест, който започва от Петрич, ще се пренесе в София, ще бъде подкрепен от всички спешни центрове в страната, защото това насилие не е само в Благоевград и Петрич, то е ежедневие в цялата страна и не е само в центровете за спешна медицинска помощ, но и в спешните отделения и болниците. „Положението става нетърпимо“, категоричен бе той.

В днешния протест се включиха служители на Спешните центрове в Петрич, Сандански и Кресна. /Фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *