Росен Желязков: Толкова сме близо до изборите, колкото бяхме и преди 9 месеца

България ПОЛИТИКА

След оставката на кабинета „Денков“ България е толкова близо до изборите, колкото беше и преди 1 месец, и преди 9 месеца. Това коментира председателят на парламента Росен Желязков след като НС прие оставката на премиера Николай Денков.

Според него подаването на оставката е било прибързано и с цел. Това се случи в отсъствието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на кандидата за премиер според ротационното споразумение – Мария Габриел. Борисов и Габриел са на конгреса на ЕНП в Букурещ, който се провежда днес и утре.

„Тази оставка беше прогнозируема. Вчера беше националната конференция на ГЕРБ и това беше новината. Подаването на оставката имаше единствена цел и тя беше да затапи тази новина. Минути след депозиране на оставката беше направено и предложението да е първа точка, което показва несигурност и липса на доверие. Искаха да видят и какво ще е поведението в зала“, каза той.

„Какво следва от това бързане? Първото нещо, което следва, е откриването на конституционната процедура с консултации и връчването на мандати, което може да започне още утре. Вчера се искаше оттегляне предложението да се гледа днес, за да се гледа в петък. И днес аргумента, че не са знаели, че лидерът на ГЕРБ заедно с кандидата за премиер е в Букурещ, изглежда наивно и бих казал – повърхностно. Таймингът го задава президента. Толкова сме близо до изборите колкото бяхме преди месец, и преди 9 месеца“, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков, ПГ на ГЕРБ-СДС.

/труд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *