Студенти от Американския университет в България участват в бизнес състезание

ДРУГИ ЛЮБОПИТНО

12 отбора от студенти в Американския университет в България участват в поредното бизнес състезание,  организирано през уикенда от едноименния клуб във висшето училище.

Реални бизнес казуси  ще бъдат представени под формата на симулация на световно познатата игра „Монополи“.

Всяка година състезанието  на бизнес идеи се разширява, като се добавят и нови  области, споделя Деница Русинова  от студентския бизнес клуб:

„Разликата сега е, че освен маркетинг са вкарани финанси, иновации и мениджмънт“.

Работата на всеки отбор се наблюдава от директори на големи компании:

„Менторите ни ще бъдат 12 изпълнителни директори на компании, което също е доста впечатляващо и досега не сме имали ментори от такова ниво на събитие“. 

Голям стимул тази година са и наградите на най- добрите бизнес идеи:

„Наградата за първи място и за трите отбора, които го спечелят, ще бъде да отидат до Лондон, билети до Лондон и билети за монополи, тъй като това е и темата на събитието“. 

Има и друга причина големи компании да  инвестират в работата на студенския бизнес клуб, признава Деница Русинова, която тази година завършва Американския университет:

„Дори конкретна идея да не бъде имплементирана, могат да видят как се гледа на продукта им, как се гледа на услугите им. Много често, всъщност, идеите, които се дават тук, в последствие по един или друг начин биват имплементирани в компаниите“.

/бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *