Борисов: Ако на 8 март сме се разбрали, ще вървим напред, ако не – отиваме на избори

България ПОЛИТИКА

Имаме да доказваме на ПП-ДБ как се избират независими органи, през годините така са избирани, между всички парламентарни партии в парламента. Наблюдавам ги колегите – те вече са в предизборна кампания. Европа работи с коалиционни споразумения, не със сглобки.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Борисов: Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен

Ще проявим хладнокръвие и ше извърим целия път, който европейските солидни системи партии извървяват. На 5-ти ще представя на партията коалиционното споразумение, на 6-ти ще го дам на колегите от ПП-ДБ да го четат. На 8-ми Денков и Габриел ще са привършили оценките на министрите и ако искат да разговаряме за коалиционно управление за целия мандат, по всички теми, ще има време да го коментират и съответно, ако сме се разбрали ще вървим напред, ако не – гласуваме оставката на Денков и кабинета – отиваме на избори.

Ще се опитаме да преглътнем предизборната им кампания и квалификациите, защото ако си отворим устата, за всичко, което да изброим, ще стане доста грозно, посочи Борисов.

На въпрос дали е доволен от работата на регулаторите в момента Борисов отговори, че независимите регулатори работят най-добре, когато кметовете и министрите са си свършили работата.

КЕВР определя цената на водата, цената на тока, на газа и ако съотвеният ресорен министър не си е свършил работата независимият регулатор качва цената. Затова първо кметовете и министрите трябва да си вършат работата, коментира Борисов.

/новини бг, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *