По повод Световния ден на слуха преподаватели и студенти от катедра „Логопедия“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще проведат безплатен скрининг и оценка на слуха

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ЛЮБОПИТНО

👉За поредна година преподаватели и студенти от катедра „Логопедия“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“ организират безплатен скрининг и оценка на слуха за всички възрастови групи в периода 01 март – 31 март 2024 г.


👉Инициативата е по повод Световния ден на слуха, който се отбелязва всяка година на 3 март под егидата на Световната здравна организация (СЗО) и нейните партньори. Основната ѝ цел е по-добра осведоменост на обществеността по проблемите на слуха и насърчаването на дейности в сферата на здравеопазването за подпомагане на хората с увреден слух.


👉Скринингът и оценката на слуха ще се провеждат в Учебен корпус № 8, кабинет 101 на Югозападния университет „Неофит Рилски“ с предварително записване на час при гл. ас. д-р Анна Андреева на тел. 0898 20 55 17.


👉В рамките на инициативата в детски градини и начални училища ще бъдат разпространени информационни флаери за грижата за ушите и слуха и влиянието на загубата на слуха върху езиковото развитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *