Общонационален протест срещу БФС в четвъртък, блокират Околовръстния път

СПОРТ

Клубове, борещи се за промяна в управлението на Българския футболен съюз, организират в четвъртък общонационален мирен протест пред базата на националния отбор в Бояна. Планирано е затваряне на Околовръстния път, одобрено от кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Бихме искали да ви уведомим, че в четвъртък (31.03.22 г.) в 17:00 ч. пред Националната футболна база в Бояна, гр. София, организираме общонационален протест срещу управлението на Борислав Михайлов. Планирано е затваряне на Околовръстен път, одобрено от столичния кмет Йорданка Фандъкова“, съобщиха организаторите.

„Протестът ще е мирен и ще спазим всяка буква на закона, но и ясно ще заявим позицията си – беззаконието трябва да спре! Дойде моментът да се изправим срещу статуквото – обединени и заедно. Време е да се противопоставим и да кажем „Край!” на своеволието.

Инициативата е на клубовете, които се обявяват „за“ промяна в управлението на БФС. Дистанцираме се от клубни пристрастия, защото в името на каузата е важно да бъдем заедно и обединени. Вярваме, че този път е възможно да застанем рамо до рамо. 

Затова и призоваваме всички клубове, които търсят промяна; всички фенове, без значение от клубната принадлежност, но милеещи за любимата игра; всички хора, които искат да гледат качествен продукт – присъединете се към нас. Нека загърбим пристрастията и действаме заедно за общата кауза. Каузата БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ.

Нека се обединим в името на клубовете, които бяха неправомерно изключени от системата на БФС, защото имат различно мнение и си позволиха да го изкажат. Нека се обединим в името на децата, на които беше забранено да практикуват любимия си спорт. Нека се обединим в името на бъдещето на българския футбол“, добавиха клубовете, искащи промяна в БФС./БНР, сн: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *