Кирил Петков: Изработихме меморандум, който трябва да стане договор между ПП-ДБ и ГЕРБ

България ПОЛИТИКА

Изработихме меморандум между „Продължаваме Промяната –Демократична България“ и ГЕРБ, който да стане договор, с основни цели за управлението в следващите девет месеца. Той ще бъде публичен, има четири важни аспекта в документа. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след среща на ПГ на ПП-ДБ, предава  „Фокус“.

„Смятаме, че е най-нормалното Мария Габриел да е премиер, ако тази ротация успее, и да се върне като външен министър след 9 месеца. А сега външен министър да бъде акад. Николай Денков. Това не е ултиматум към ГЕРБ това е нашата начална позиция. Не става дума за червени линии“, добави Петков.

„Акад. Денков ще си подаде оставката на 6 март, защото си държим на думата. Ще направим всичко възможно Мария Габриел да бъде следващият премиер. Но ако не се случат необходимите реформи, ще предложим избори 2 в 1. Не искаме това да се случва“,каза още той.

„Важно е да се уточни, че проектът на този меморандум е изпратен на Мария Габриел и тя разполага с него. По отношение на службите – предлагаме ефективен механизъм за управление на сектора за сигурност от изпълнителната власт“, каза съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

„Искаме да стартира най-накрая процеса по Комисията на противодействие на корупцията. Защото това е институционалният отговор на всички казуси, които са в общественото внимание“, посочи съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *