Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер и представителите на бизнеса започват разговори за бъдещето на Благоевград

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер и представителите на бизнеса започват разговори за бъдещето на Благоевград, стана ясно преди началото на първия регионален форум „Инвестиции и иновации в Благоевград“.

Пред журналисти, преди началото на форума, министър Лорер коментира, че Благоевград е много подходящо място за иновации установените академични традиции чрез двата университета в града – Американския университет и Югозападен университет „Неофит Рилски”. По думите му много от възпитаниците на двете висши училища, към днешната дата заемат ръководни позиции в иновативната индустрия.

„Министерството на иновациите подкрепя икономическия растеж на България. За нас е много важно, колкото се може повече от него да се случва чрез иновативни компании, които са най – бързо растящи, но и най – устойчиви на трудните икономически ситуации, които се случват в цял свят”, каза още министър Лорер.

Според него Благоевград е едно чудесно място с прекрасна природа, а целта на днешния форум е да се види как биха могли да се съчетаят образование, технологии и индустрия, за по-доброто бъдеще на областния център.

Министър Лорер коментира, че с представителите на бизнеса ще обсъдят и възможните опции, чрез които държавата би могла да подкрепи иновативните предприятия.

От своя страна кметът на Община Благоевград Илко Стоянов заяви, че е много доволен от това, че днес в Благоевград академичните среди, бизнеса, общинската и държавната власт, заедно, ще обсъдят възможностите за развитие на областния център.

Участниците и гостите на първия регионален форум „Инвестиции и иновации в Благоевград“ бяха изненадани и от специално видео обръщение на министър – председателя Кирил Петков, което може да видите тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *