Предават на баща му малтретираното 5-годишно дете от Пловдив

България

Директорът на дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив издаде заповед за прекратяване на настаняването в социална услуга на 5-годишното момче, чиито майка и пастрок бяха задържани за домашно насилие.

Липсва кожа от главата на обезобразеното момченце от Пловдив, зверствата – снимани с телефон

Предстои детето да бъде предадено на бащата днес, след като родителят подписа писмена декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си. За това информираха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане. От ведомството уточниха, че вчера съдът е поставил „привременни мерки“ в полза на бащата по делото за развод между родителите, които не подлежат на обжалване.

Бащата на малтретираното дете в Пловдив ще се срещне със сина си

Бащата подаде заявление, че желае веднага да поеме грижите за детето, отбелязват също от Агенцията. Също така мъжът е подписал договор за ползване на социални услуги (информиране и консултиране) в център за обществена подкрепа, посочват от ведомството. Родителят е съдействал на служителите и  декларира, че ще ползва подкрепа в грижите за детето от екипа на социалната услуга.

След операцията: 5-годишното малтретирано момченце от Пловдив се възстановява

През януари Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми и задържа майката и партньора ѝ за проявено домашно насилие спрямо детето на жената. По-късно майката беше пусната от ареста с мярка „подписка”, а мъжът е с мярка „задържане под стража”. На детето беше извършена операция.

Източник:, БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *