МВнР предупреждава: Автобусите, трамваите и метрото в Берлин няма да се движат днес

България СВЯТ

Министерство на външните работи информира, че по информация от интернет страницата на обществения транспорт в Берлин BVG като част от общонационалните предупредителни стачни действия, в петък, 2 февруари, от 03:00 ч. до 10:00 ч. няма да се движат автобусите, трамваите и метрото. Възможно е да се наблюдават смущения в графика на градския транспорт в рамките на няколко часа след края на стачните действия, съобщават от МВнР.

Незасегнати от стачните действия ще бъдат транспортните линии на BVG Muva и всички фериботи (F10, F11, F12). Гражданите могат да се осведомят за другите линии, които остават в движение и кои линии ще се движат с ограничени услуги на интернет страницата на обществения транспорт:  https://unternehmen.bvg.de/news/gewerkschaft-verdi-kuendigt-an-die-bvg-am-freitag-2-februar-zu-bestreiken/.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Федерална република Германия, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в гр. Берлин, на следният номер: Тел.: +49 30 201 0922;, както и на телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +49 172 888 10 56. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: BDS@bgrberlin.de.

Консулско съдействие може да бъде получено и от Генералното консулство на Република България в Мюнхен, на следните телефонни номера: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, както и на имейл адрес: Consulate.Munchen@mfa.bg.

/труд бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *