Акция на полиция, НАП и ТД „Митница“ в Банско! Щурмуваха механа“ Мамин Кольо“ и откриха бидони с алкохол без бандерол, с неизяснен произход и качество

БАНСКО РЕГИОН ТОП НОВИНИ

Акция на полиция, НАП и митница свари неподготвени собствениците на една от най-оборотните механи в Банско, по време на акция срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол. При проверката в бара на механата е открита туба, която съдържа алкохол с неизяснен произход и качество.

Това провокирало пълен тараш в механата и в мазе проверяващите се натъкнали на бидони с течност, с миризма на алкохол, близо 300 литра., информира Струма ком.

Бидоните са конфискувани, а на собственика е съставен акт. Ще бъде направен анализ на течността в бидоните, за да се провери какво точно сервира собственикът на гостите си и застрашил ли е животът и здравето на клиентите си.

Припомняме, че алкохол в бидони държаше и якорудчанинът Тайфи Мекльов, от чиято ракия починаха 4-има души.

  В хода на наказателното производство срещу него беше   установено, че продаваната и подаряваната ракия съдържала водноалкохолни смеси с метилов алкохол,  изготвен в нарушение на Закона за виното и спиртните напитки чрез използване на синтетичен спирт.

/struma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *