След скандалния клип от Вълкосел: Полицията отрича да има натиск

ТОП НОВИНИ

Днес в кметството на село Вълкосел, община Сатовча се проведе среща между директора на ОДМВР-Благоевград – ст. комисар Даниел Димитров, заместник директора -комисар Красимир Уруджолов, началника на РУ-Гоце Делчев -гл. инспектор Илия Иручев, г-н Меджетил Мименов – кмет на с. Вълкосел, г-н Елвер Шаматарев-зам. кмет на общ. Сатовча и жители на селото.

Бяха обсъдени въпроси, свързани с обезпечаването на обществения ред и сигурността на местното население, като от г-н Мименов, г-н Шаматарев и присъстващите хора бе изказано задоволство за доброто сътрудничество между двете институции и мнение, че контрола трябва да продължи и дори да бъде засилен.

От тях категорично бе отречено за случаи на полицейски натиск и проблеми на етническа основа между местното население и полицейските служители.

Старши комисар Димитров заяви, че полицейският контрол ще продължи да се осъществява, както и до сега, тъй като приоритет на служителите на МВР е намаляването на пътния травматизъм, осигуряването на добрия обществен ред и опазване на живота и здравето на хората.

На срещата бе засегната и разпоредената проверка във връзка с разпространен в социалните мрежи видеоклип с участието на полицейски служител от РУ – Гоце Делчев, като старши комисар Димитров увери, както представителите на местната власт, така и присъстващите жители, че тя ще бъде извършена обективно и нейната основна цел е да се установи истинността на изнесените твърдения за системен тормоз от страна на полицейски служител срещу жители на с. Вълкосел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *