Кметът на Бларгоевград Методи Байкушев посети българо-френското предприятие Монеа в Благоевград

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев и заместник – кметът по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска посетиха едно от бързо развиващите се предприятия и водещ производител на стартери и алтернатори в Европа и света, което е разположило бизнеса си в Благоевград – компания „Монеа“. 

По покана на собствениците на предприятието, двамата разгледаха и се запознаха с възможностите на новата производствена линия, която ще стартира в най-скоро време и ще създаде заетост на 10 нови служители. 

Кметът Методи Байкушев благодари на собствениците на фирмата за реализираните инвестиции на територията на община Благоевград и потвърди желанието си бизнесът, образователните институции и администрацията да работят заедно за изграждане на конкурентни личности и квалифицирани кадри още след завършване на средното им образование. 

„Всеки инвеститор може да разчита на партньорство и сътрудничество в лицето на кмета и администрацията“, ангажира се кметът.

Той сподели, че Община Благоевград вече работи по създаването на Стратегия за привличане на инвеститори и промотиране на условията и възможностите за инвестиции в Благоевград. 

Градоначалникът отново потвърди, че Образованието и бизнес развитието са приоритет за този мандат, затова ще продължи да инициира срещи с представители на бизнеса и образователните институции. 

Той се ангажира общината да съдейства за организирането на срещи на бизнеса с професионалната гимназия „Ичко Бойчев“, Американския университет, ЮЗУ и др. 

Фирма „Монеа“ развива дейността си от години в Благоевград, която е съсредоточена в производство на нови и рециклирани автомобилни части, в нея са ангажирани над40 работници и служители. В процес е подборът и наемането на още 10, които ще обслужват новата високотехнологична линия. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *