Социалният министър разкри обсъждат ли ротацията в кабинета

ТОП НОВИНИ

На дневен ред в момента не се обсъжда ротацията. Това е решение на политическите среди в България“, каза министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова в ефира на Нова телевизия. 

 „В момента в Министерски съвет всички колеги сме изключително мобилизирани да постигнем целите в управрленската програма. Ние наваксваме много забавени процеси“, коментира министърът.

Тя добави, че нейният фокус не е да остане министър, а да си свърши работата. „Искаме да възстановим репутацията на социалната система и доверието в нея, както и да вдигнем ефективността на всички социални плащания“, заяви Шалапатова.


„Статистиката за миналата година е, че в средномесечен диапазон към 7300 чужденци са били на пазара на труда. Те са работили на трудов договор. В летните периоди колегите от агенцията по заетостта отчитат увеличение“, каза тя. По думите й те са основно от Украйна, тъй като броят на бежанците от други страни, е изключително малък.

Шалапатова коменира и случаят с детето, което в продължение на месеци е живяло в кокошарник. Тя увери, че детето е в добро психично състояние. „Няма поведенчески проблеми. Училището е свършило изключително добра работа с приемането на детето и с неговата адаптация в училищната среда“, посочи министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *