КНСБ излиза на протест и автошествие за по-високи заплати

България

КНСБ и нейните основни членове ще проведат протестен митинг и протестно автошествие в София под надслов „За по-високи възнаграждения с Бюджет 2024 и ясно и сигурно енергийно бъдеще на България“.

Митингът ще започне в 10 часа до сградата на Народното събрание от страната на площад „Княз Александър I“.

След провеждането му от паркинга на площад „Княз Александър I“ в 11 часа ще започне протестно автошествие по централни столични булеварди и улици.

Готови сме за ефективни стачни действия в София и по Коледа може да няма столичен градски транспорт, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Исканията на сектора са за по-високи заплати.

Подобни искания имат и заети в сферата на здравеопазването, служители на Агенция „Пътна инфраструктура” и на тази за борба с градушките. „Тези 450-500 милиона, които са ни необходими за всички тези системи, са възможни на фона на 81-милиардния бюджет”, смята синдикалистът. Протестът е знак за това, че не сме съгласни със случващото се – не са заложени пари в план-сметката за тези сектори, посочи Димитров.

Пламен Димитров категоричен: Може да няма транспорт преди Коледа в София

Той увери, че целта не е да бъде свалено правителството, а да се договорят увеличения на възнагражденията в засегнатите сфери. 

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *