Напрежение в парламента, депутати окупираха трибуната (ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА ТОП НОВИНИ

Председателят прекъсна заседанието

Заседанието на Народното събрание в четвъртък започна с декларация от името на „Възраждане“ във връзка с „беззаконието“ в последните дни и седмици. „За т.нар. „конституционно мнозинство“ – ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, законите не важат“, коментира Костадин Костадинов.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Грубото показване на законите намери своя апотеоз в беззаконието, на което сме свидетели в центъра на София“, посочи той. И добави, че протестът срещу премахването на Паметника на Съветската армия трябва да влезе в парламента.

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС се разбраха за парите за култура, здравеопазване и киберсигурност

След това Костадинов призова народните представители да излязат на трибуната, „за да покажат ясно и категорично, че никога няма да допуснат беззаконието и тоталитаризма да управляват нашата страна“. Пред трибуната се събраха депутати от „Възраждане“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“. Костадинов каза, че НС няма да работи, докато въпросът за съдбата на Паметника на Съветската армия не бъде разрешен. 

Председателят на ИТН Тошко Йорданов коментира, че са отпред заради „абсолютната бруталност“, която мнозинството извършва с Конституцията.

Изслушват културния и регионалния министри в НС

Борислав Гуцанов от „БСП за България“ настоя Росен Желязков да припознае искането им за изслушване на министъра на културата и на министъра на регионалното развитие във връзка с демонтажа на монумента. 

Председателят на парламента прекъсна заседанието и свика председателски съвет. 

Източник:Теодора Цанева, БТА

/нова бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *