(ВИДЕО)Денков пред ЕП: Моята родина е обект на руски апетити и хибридни атаки

България ЕВРОПА ПОЛИТИКА

Българският министър-председател държи слово през евродепутатите

Българският министър-председател е на посещение в Страсбург. През евродепутатите, премиерът държа слово, в което призова страната ни час по-скоро да бъде присъединена към Шенген и еврозоната и призна, че сме обект на руски хибридни атаки.

Ако обичате шоколад, пробвайте този десерт

matekitchen.com

„В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация. Част от тях – успешни от страна на Руската федерация и СССР. За съжаление, тези великоруски апетити продължават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни атаки. Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суверенна обвързаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културни свързаности между народите ни, за да разделят и противопоставят обществото ни на русофили и евроатлантици. Пълноправното членство на България в Европейския съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развитие на родината ни. Затова трябва да завършим европейската си интеграция с присъединяването си към Шенген и еврозоната”, посочи Денков от трибуната на ЕП. Той благодари на всички членове на Европейския парламент, които са подкрепили страната ни по пътя към присъединяването. 

Роберта Мецола: Ние сме на ваша страна. Няма причина да не приемем България в Шенген

Николай Денков засегна и наболялата тема за войните в Украйна и Газа: „За съжаление, ЕС не е изолиран остров на мира и благоденствието. На границата му близо 2 години бушува опустошителна война, в която руските агресори се опитват да сломят порива на украинския народ да живее в независима, свободна и демократична държава. Не по-малко кръвопролитен е и подновеният въоръжен сблъсък в Близкия изток, предизвикан от бруталната терористична атака на „Хамас” срещу цивилни граждани, жени и деца, и широкомащабният военен отговор на Израел, при който вече загинаха хиляди палестинци”.

След като завърши словото си, българският министър-председател беше изпратен от евродепутатите с аплодисменти.

Цялото слово гледайте във видеото.

/нова бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *