Задава се масова управленска чистка в „Пирин“

СПОРТ

Задава се масова управленска чистка в елитния „Пирин“. Официализиране на рокадите се очаква най-късно в края на месеца, а живата легенда на орлетата Петър Михтарски е един от номинираните за шефско кресло на „Дъбравска“ 1. Оставката си вече хвърли управителят на футболното дружество и пазител на акциите Атанас Дафинов, притиснат от всеобщото фенско недоволство. На дузпата е заложен и директорът на школата Петър Карачоров, а в обувките му се очаква да влезе неговият предшественик Радослав Митревски. Вакантен ще остане най-вероятно и постът на спортния директор, заеман в момента от Николай Петрунов, съобщава вестник „Струма“.

„Не знам откъде тръгват слуховете за моето назначение. Засега няма нищо такова. Може би скоро ще стане ясно всичко“, деликатно коментира казуса Михтарски, който беше консултант в щаба на Уорън Фийни, а след това работи и в тандем с Р. Митревски в треньорския му мандат начело на зелено-белите. Не е в структурите на клуба от лятото на 2022 г.

Броени дни преди да задуха вятърът на промените в „Пирин“, П. Михтарски бе поканен в отбора на „Героите от САЩ-94“ за шоу мача срещу селекцията на румънския парламент, игран на „Лаута“. Почетният гражданин на Благоевград се присъедини към компанията на звезди от ранга на Христо Стоичков, Красимир Балъков, Бончо Генчев, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Златко Янков, Емил Кременлиев… За победата с 4:2 се разписаха Балъков, Боримиров, Дончо Донев и Мартин Камбуров.

Орлетата приемат днес от 14.30 ч. „Ботев“ /Вр/ в изтеглен мач от осминафиналите за купата на България, поверен на пловдивчанина Кристиян Колев. Победителят се излъчва в една среща, при равенство в редовното време се играят две продължения по 15 минути и при нов хикс се изпълняват дузпи. За другия турнирен сблъсък с начало 14.00 ч. между „Локомотив“ /Сф/ и „Спартак“ /Вн/ Съдийската комисия заложи на трио от Пиринско начело с Георги Иванов и асистенти междунаародникът от Сандански Мирослав Максимов и Костадин Тановчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *