Читатели: Концесионерът на минералната баня в Благоевград „оряза” работното време само до обяд, а във вторник и сряда е затворено, състоянието й е отчайващо…

ТОП НОВИНИ

25-годишният договор бе сключен през 2009 г. с „Кристо 2008”, но след прехвърляне на дялове и смяна на съдружници сега официален стопанин е Владимир Ников

Градската баня в Благоевград затваря в 13 ч., не работи всеки ден, а състоянието в отделението с душовете е възмутително, сигнализираха във вестник „Струма“ гневни читатели. Те обясниха, че концесионерът силно съкратил времето, в което могат да ползват минералната вода, и ако до 12 часа не си вземат билет, са принудени да отложат къпането за следващия ден, ако обаче не е вторник или сряда, защото тогава банята не работи. Ограниченият режим е валиден и за женското, и за мъжкото отделение, съобщи в. Струма.

„Роптаем всички, но няма кой да ни чуе!“, заяви възмущението си пред репортер на „Струма“ благоевградчанката Мария Антонова. Тя отбеляза, че от години минимум веднъж в седмицата ходи на градска баня заради минералната вода и подчерта, че много хора страдат от сериозното орязване на работното време.

„Как майки да доведат децата си, като до обяд трябва нещо да им сготвят, а след обяд е затворено?! А кога да дойдат работещите?! Защото следобед са затворени не само банята, но и ваните. Най-лошото е, че всички роптаем, но концесионерът си прави каквото си иска. Ако не сте влизали, елате и погледнете, безобразно е! Кабинките са без ключове, на част от тях вратичките висят и дори да има ключ, той ще е безполезен.  Осветление също няма, мястото на ключа е „обезопасено“ със скоч и надпис „Не пипай“. Елате да видите къде са кранчетата – няма ги, а от душовете водата тече на чучур, не както е нормално – от розетка. Погледнете този сифон на пода без решетка и пълен с боклук. Към тавана по-добре да не вдигате глава, толкова е гнусно, че може да повърне човек заради плесента! Лично съм питала защо няма кранчета и  решетка на душа, отговорът бе: „Защото ги крадете!“ . Разберете, на мен и на много благоевградчани не ни е безразлично състоянието на градската баня, сигурна съм, че всички си имаме баня вкъщи, но не и минерална вода, тя е лекарят ни, а един индивид тормози целия град!“, не сдържа възмущението си Мария Антонова.

От ценоразписа, залепен на кабинката на касиера, става ясно, че повече от 1 час клиентите не могат да стоят в банята, а цената на билетите е 3,50 лв. редовен, 2,50 лв. пенсионерски, който обаче се издава само в понеделник, 3 лв. за деца, 8 лв. за вана и 11 лв. ВИП вана за двама. Отделна бележка информира, че басейнът не работи, защото е в ремонт. Допълнително можеш да си вземеш чаршаф срещу 2 лв. и да изсушиш косата си за левче. Сешоари за общо ползване няма.

От февруари 2022 г. официално концесионер на хигиенната баня в Благоевград е Владимир Методиев Ников. Дяловете му бяха прехвърлени от Роза Цонева, сестра на Христо Ковачки, който през лятото на 2009 г. подписа с тогавашния кмет Костадин Паскалев 25-годишен договор за концесия на хигиенната баня като собственик на „Кристо 2008“ ЕООД. За изминалите 14 г. имената на съдружниците в концесионния договор се смениха няколко пъти, като влизаха и излизаха още Стоян Васев, Никола Шимбов, Десислава Аргирова и Ренета Урумова. 

От сайта на Агенцията за общестени поръчки е видно, че на 12.11.2019 г. Българска федерация по борба е възложила на „Кристо 2008“ ООД поръчка с ангажимент „Осигуряване на база за подготовка и хотелско настаняване на надморска височина 400-500 м” на стойност 500 000 лв. без ДДС по програма „Развитие на човешките ресурси“. Фирмата е вписана и като изпълнител на проект „Равни шансове за социална интеграция и заетост за хората с нарушено зрение“ със срок от 01.05.2018 г. до 21.12.2021 г. на Министерство на труда и социалната политика с общ бюджет 259 833,61 лв., по който е отчетена стойност 390,00 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *