Мрежата завря след скандалния клип от Перник, на който се вижда как 13-годишна малтретира момче

ТОП НОВИНИ

Мрежата завря след скандалния клип от Перник, на който се вижда как 13-годишна малтретира 16-годишно момче със специални образователни потребности (СОП). Няма човек, който да остане равнодушен при подобни кадри. Няма родител, който да не се постави на мястото на родителите на момчето, което беше унизено и бито.

Ето малка част от коментарите в мрежата:

„Олее каква злоба в тия деца то нямам думи ако съм на родителите на това дете тия всичките ще съжаляват че са се появили на бял свят до 9 коляно“.

„Айде сега да се даде гласност на този случай и тези уродчета да си понесат последствията, а родителите им отговорността!!! То може би, ако имаха родители нямаше да го има това видео!!!Ама нали сега раждат непораснали и едно дете на какво да научи друго дете???“.

„Пълна деградация….и за жалост го приемат за нещо нормално ако така тормозят моето дете няма да чакам друг да се погрижи за това…“.

„Браво момичета много е смешно. А следващите ще сте вие на това място“.

„Момиче ако така мога да те нарека ти си просто една грешка на природата, не знам какво ти липсва мозък явно, но и страдаш от някаква липсва доста голяма може би майчина ласка. Сигурно майка ти така шамари баща ти в вас . Хора децата са огледало на родителите. Аз бих казала че им трябва една проверка от социалните на това семейство. Ах леле ако можех да те пипна аз ще ти покажа как се гледа в очите м**шо“.

Брутално насилие над момче със специални потребности в Перник

Потребители установиха, че агресивното момиче дори е качило клипа в социалната мрежа и се е заканило: „Това ще стане с всеки, който каже нещо за…“ като е посочено потребителско име. 

Момчето, което беше заснето в клип, на който се вижда как е бито от момиче, се оказа аутист. То учи в гимназията по облекло и туризъм в Перник.

Скандалът е станал в почивните дни пред кафе в квартал „Ралица“. Стана ясно също, че родителите на битото момче са извадили медицинско свидетелство. И няма да оставят случая без последствия

Н. Нонева – биячката от клипа, от два месеца е ученичка в Шесто училище в града, но едва ли ще продължи да учи там, съобщава perniknews.com. От управата на училището са категорични, че няма да оставят случилото се без последици.

В училище Нонева не е имала негативни прояви.

Биячката от клипа учи в 6-то училище, а тази, която се смее, е от 7-мо училище. Едно от момичетата е осиновена дъщеря на бившата директорка на училището.

„Искам да заявя, че в Перник защитаваме по-слабите хора. Хората със специални потребности имат право на живот без насилие и дискриминация.

Агресията и саморазправата не са начин за решаване на проблеми. Те са престъпление и ще бъдат наказвани.

Призовавам всички жители на Перник да се борим заедно срещу насилието и дискриминацията. Нека да създадем град, в който всички се чувстват в безопасност и уважавани. Особено децата.

Очаквайте ме утре в класа на момчето. Ще поговоря с учениците и ще го поканя при мен в кабинета на кмета в Община Перник, за да получи институционална подкрепа в този град, а бъдете сигурни, че момичетата от клипа ще си получат заслуженото“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров пред ZaPernik.com.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *