Оспорват в съда избора за кмет на Петрич

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА ПЕТРИЧ РЕГИОН

Оспорен е изборът за кмет на община Петрич в Административен съд – Благоевград, информира БТА. Образувано е административно дело по жалба на кандидата за кмет на Петрич Любчо Минев, издигнат от партията „Български гласъ“ против решение на Общинска избирателна комисия (ОИК) в Петрич, посочват от съда.

Решението се оспорва в частта му за допускане до участие във втори тур на двама кандидати за кмет на общината Димитър Бръчков и Стоян Руйков, пише в съобщението.

Твърди се, че оспореното решение на ОИК – Петрич е основано на представени протоколи от секционните избирателни комисии (СИК), които са неистински – неверни документи, посочват от съда. Навеждат се доводи, че съдържанието им не съответства на действителното фактическо положение, пише още в съобщението.

Досегашният кмет на община Петрич Димитър Бръчков от ГЕРБ спечели трети мандат, за него са гласували 53,10 % или 12 319 души, а за кандидата на партията „СБОР“ Стоян Руйков своя вот са дали 45,66 % или 10 593 души.

Постъпила е и жалба против оспореното решение за избор на общински съветници в община Петрич, съобщиха от Административен съд – Благоевград. Репортаж на БНТ от миналата седмица показа как кандидат за общински съветник се разпорежда в една от секционните комисии, докато тече броенето на бюлетини.

Образувано е административно дело против решение на Общинска избирателна комисия (ОИК) в Петрич за определяне на изборните резултати за общински съветници, информират от съда. Делото е образувано по жалба на Росен Срадков, кандидат за общински съветник от партията „Българска социалдемокрация – Евролевица“, се посочва още в съобщението, цитирано от БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *