Ваня Григорова обжалва изборите и иска спиране на решението за избран кмет

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА ПОЛИТИКА

Загубилият на балотажа на местните избори в София кандидат – Ваня Григорова, обжалва в Административния съд на София – град резултатите от вота в неделя. 

Освен от нея, жалбата е подписана и от Иван Таков, в качеството му на председател на БСП – София и представляващ местната коалиция „БСП за България“ и е срещу решението на Столичната избирателна комисия, с което за кмет на София беше обявен Васил Терзиев – кандидатът на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България – Спаси София“. Изрично е направено искане и за спиране на предварителното изпълнение на решението.

От Върховния административен съд съобщиха, че жалбата е изпратена на Столичната избирателна комисия за незабавно комплектоване с административната преписка. След постъпване на преписката незабавно ще бъде образувано дело и на случаен принцип ще бъде избран съдия – докладчик. 

Искането за спиране на предварителното изпълнение на решението, с което Васил Терзиев беше обявен за кмет на София, ще бъде разгледано незабавно след образуването на делото, уточняват от съда. 

/бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *