ВСС откри процедура за избор на окръжен прокурор в Благоевград, след като отпадна единствения кандидат, столичанинът Марио Томов

ТОП НОВИНИ

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за избор на административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Благоевград. 

Предложения за назначаване могат да се подават в едномесечен срок от датата на обнародване на свободната длъжност в Държавен вестник в администрацията на Висшия съдебен съвет. Припомняме, че на заседанието на ВСС в началото на октомври членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) призоваха прокурорите от окръжната прокуратура в Благоевград да се кандидатират за поста административен ръководител.

Според кадровиците районът на ОП-Благоевград е особено тежък и заради това тя трябва да бъде оглавена от местен човек, запознат с проблемите. Призивът беше отправен след изслушването на единствения кандидат за окръжен прокурор на Благоевград Марио Томов от Софийската градска прокуратура. 
 
Той получи подкрепа само от един от членовете на колегията и отдпадна от надпреварата. На заседанието членовете на съвета коментираха, че фактът, че няма кандидати от ОП-Благоевград означава, че там има проблем. „Не може от една такава голяма прокуратура, която включва митници, граници с държави от ЕС и кандидати за ЕС да няма кандидати. Това не говори добре за самата ОП-Благоевград. С такава голяма окръжна прокуратура човек с пет-шест години прокурорски опит и то не в ОП-Благоевград трудно би се справил. Ще го подкрепя само за смелостта му“, заяви тогава Стефан Петров, единственият гласувал за Марио Томов. Дали този път ще има кандидати за поста предстои да се разбере.. 

/struma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *