Очакват се окончателните резултати от балотажа

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА

Всичките 191 общински избирателни комисии са предали вече документите си в Централната избирателна комисия, след втория тур на местните избори и вече се извършва повторно въвеждане на данните. Утре е крайният срок за обявяване на окончателните резултати от балотажа.

ГЕРБ ще има кметове в 11 областни града. ПП-ДБ – в 4 областни центъра – София, Варна, Благоевград и Пазарджик. БСП печели две кметски места – в Шумен и Русе, независими кметове ще имат в Разград, Перник и Силистра. „Има такъв народ“ печели в Ловеч. Още на първия тур ДПС традицонно печели Кърджали.

Очаква се още днес от щаба на останалата втора в София Ваня Григорова да подготвят документи за оспорване на резултатите от балотажа. Пред БНТ Григорова заяви, че става въпрос по-скоро за проверка и уточни, че не тя, а коалицията, която я издига, оспорва резултатите. Екипът ѝ подготвя документите, за да може в рамките на седемдневния срок жалбите и сигналите да бъдат внесени в съда. По данни на ЦИК, малко под 5000 гласа делят Григорова от Васил Терзиев.

А в Хасково шест партии и коалиции поискаха касиране на вота за Общински съвет. Жалба за непризнаване на изборните резултати и отмяната на гласуването за органа на местното самоуправление е подадена в Административния съд в областния център. След репортаж на БНТ шест партии и коалиции от Петрич също поискаха касиране на изборите за общински съвет в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *