Главният секретар на МВР: Получихме писмо да върнем машините, не разполагаме с подробности от доклада на ДАНС

ТОП НОВИНИ

„На основание решение на ЦИК, имаме утвърден транспортен график от 27.10 за транспортиране на машините до съответните областни центрове. Късно снощи получихме второ писмо да ги върнем обратно в центъра откъдето са взети“.  Това заяви главният секретар на МВР Живко Коцев в предаването NOVA.

Коцев заяви, че МВР все още не разполагаме с доклада на ДАНС. „МВР не разполага с подробности, не е ангажирано на този етап официално“, каза Коцев.

МВР ще изпълни закона такъв, какъвто е, увери Коцев. В днешния ден всички секционни избирателни комисии ще бъдат обезпечени с физическа охрана и ще създаде условия за законосъобразно провеждане на изборите.

Ако решението за машините се промени, МВР ще го изпълни и ще направи всичко необходимо да закара машините до секциите, обясни още главният секретар на МВР.

1080 са сигналите за нарушения на изборните права на гражданите, обясни още Коцев. „Част от тях са за нарушения на изборното законодателство, други са за унищожаване и повреждане на предизборни афиши и плакати, за корпоративен вот“, каза Коцев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *