ГЕРБ СЕ УПЛАШИХА ОТ ЙОРДАН АНДОНОВ – КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА ТОП НОВИНИ

Местната организация на ГЕРБ в Благоевград, представлявана от Андрей Гришев Новаков, подаде жалба в Общинска избирателна комисия срещу кандидата за общински съветник от МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“ Йордан Андонов, оплаквайки се, че същият е нарушил Изборния кодекс, поставяйки агитационни материали със своя снимка на три обществени места в центъра на Благоевград. Жалбата на Андрей Гришев Новаков, представляващ ГЕРБ, е счетена за основателна от ОИК – Благоевград и решението за премахване на агитационните материали е представено на кмета на община Благоевград.

Ние от МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“ изобщо няма да коментираме тържището, на което e заприличал градът ни и това, че от всяка стена, ограда, боклукчийска кофа и дърво знайни и незнайни кандидати за съветници ни приканват да гласуваме за тях. Няма да коментираме и това, че 50% от агитационните материали са разлепени на места, нарушаващи описаното в чл. 183, ал. 3 от ИК – все пак сме в кампания и всеки кандидат трябва да има възможност да се покаже пред избирателите.

Ние от МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“ обаче питаме защо г-н Андрей Гришев Новаков реши да подаде жалба единствено и само срещу трите постера в центъра на Благоевград на кандидата за съветник от нашата листа Йордан Андонов? С какво Йордан Андонов притесни толкова много г-н Андрей Гришев Новаков, та в момент, когато трябва да стяга редиците си и да брои гласове, да се занимава с три постера, разлепени в иначе 80-хиляден град?

Йордан Андонов е един от учредителите на ГЕРБ в Благоевград. Един от хората, които са градили партията в Пиринско камък по камък, клуб след клуб. Йордан Андонов обаче е и един от хората, които станаха неудобни за сега ръководещите местната организация на ГЕРБ. Един от тези, които не се страхуват да кажат, че царят е гол и да продължат да работят за Благоевград и хората въпреки тези двама-трима „ръководители“ на партията, които в момента вместо да градят, рушат. Но да оставим вътрешнопартийните проблеми на ГЕРБ, те ще си ги решат сами, може би.

За нас от МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“ е важно, че в листата ни с кандидати за общински съветници има хора като Йордан Андонов. Човек, който се вълнува от случващото се с Благоевград и иска да работи за неговото развитие.

„След като години наред съм работил за просперитета и силното присъствие в града на тази партия, настоящото ръководство реши да ме изолира. И не само мен, но и много други от създателите на тази организация. Те сигурно очакваха да преглътна това и да се оттегля. Аз,  обаче, не мога да остана безучастен за проблемите на Благоевград и съм намерил подходящата форма като гражданска квота в коалицията на г-н Радослав Тасков да помогна да се изгради една силна формация, която да има трайно присъствие в общинския съвет, да предлагаме решения и да ги отстояваме. В безсилието си,  моментната ръководна клика на ГЕРБ прибягва до способи, които не носят никаква полза. Напротив илюстрират по най-категоричния начин некадърността им“.

Така Йордан Андонов коментира жалбата от съпартийците си от ГЕРБ. „Кандидат съм за общински съветник като част от гражданската квота в  МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“. Всички, които ме познават, на които съм помагал през годините и с които съм работил, знаят какъв човек съм и какво могат да очакват от мен. Знам, че и този път ще ме подкрепят, за да продължим да работим заедно за общото ни бъдеще“, каза още Йордан Андонов.

Решението на ОИК – Благоевград подлежи на обжалване в тридневен срок пред Централна избирателна комисия.

МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“ – БЛАГОЕВГРАД В СИГУРНИ РЪЦЕ!
#ЗаедноЗаБлагоевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *