Рашков: Все едно работим в различни държави, на различни планети и по различни проблеми

България ПОЛИТИКА

Той е изслушван в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

Все едно работим в различни държави, на различни планети и по различни проблеми – така коментира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков взаимоотношенията с прокуратурата. Той е изслушван в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, съобщи Dariknews.

„В практиката се сблъскваме със случаи, в които не е налице неотложност, а обикновен случай на проверка от МВР и се стига до момент, в който може да се образува производство. Това задължава служителите на МВР да изпратят материалите на съответната прокуратура и да чакат тя да реши какво да прави с тези материали. Оттук нататък започва, в зависимост от различни фактори, едно неопределено по време чакане да се реши какво да се прави с тези материали. Миналата година, около юни, започнахме проверки и да събираме материали за АМ „Хемус“.

Материалите бяха много и не бяха по силите само на една служба. Затова ние разпределихме и на ГД „Национална полиция“. Тя работи дълго и някъде през октомври бяха готови и изпратиха на прокуратура. Колкото вие сте получили оттогава досега информация какво е свършила прокуратура, толкова и ние. Това са 6 месеца. Готов съм да се извиня, ако междувременно е взела процесуално решение, но ние не сме уведомени. Все едно работим в различни държави, на различни планети и по различни проблеми“, коментира Рашков.

По думите му това е един от факторите, които са наложили да се обмисли дали това е най-удачният законодателен подход за решаването на този въпрос./nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *