Доживотен затвор за Орлин Владимиров и баща му Пламен за убитата Евгения

ТОП НОВИНИ

Доживотен затвор за Орлин Владимиров и Пламен Владимиров. Това реши съдът преди минути.

Орлин трябва да плати по 300 хиляди на семейството, толкова трябва и Пламен. Пламен, който е под домашен арест с гаранция 5 000 лева, беше задържан веднага в залата.

Те трябва да платят и солидарно 500 хиляди лева на Мартин Владимиров – син на Евгения. Общото обезщетение е в размер на 2 милиона и 300 хиляди лева за близките на Евгения и за детето Мартин.

„Нищо не може да я върне“, каза през сълзи майката на Евгения, след като чу присъдата. Тя се поклони на съда, а близките на Евгения посрещнаха решението с аплодисменти.

Един от съдебните заседатели на делото искал доживотен затвор без право на замяна. Съдът даде доживотен затвор на бащата Пламет, защото като родител носи огромна вина. В поведението и на двамата подсъдими имало особен цинизъм.

Делото приключи на първа инстанция две години след смъртта на 33-годишната жена.

Мъжът й Орлин Владимиров и баща му Пламен бяха задържани на 13 ноември 2021 г. след като тялото на Евгения беше открито в куфар, захвърлен в хвостохранилище край Перник. 

Младата жена изчезна месец по-рано, а мъжът й твърдеше, че е отишла на фитнес и след това следите й се губят.

Убитата Евгения
Убитата Евгения 

Близо 6 часа продължиха пледоариите днес. Прокуратурата поиска доживотен затвор за Орлин, а близките на Евгения доживотен затвор без замяна за бащата и сина. 

Според техните адвокати не е доказано, че Евгения е убита особено мъчителен начин. Те настояха присъдата да не потъпква закона. 

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *