Сигнали за бомби в няколко училища в различни краища на страната

България

Сигнали за взривни устройства са получени в училища в различни краища на страната.

Преди обяд сигнал за бомба наложи евакуация на Професионалната гимназия по туризъм в Русе. От учебното заведение предстои да организират програмата за отучване на пропуснатите днес учебни занятия.

До момента взривно устройство не е намерено, съобщава бнт.

По предварителна информация, предупреждението е получено за различни учебни заведения в няколко града в страната.

Сигнал за бомба прекрати за кратко учебните занятия в гимназията по компютърни науки „Миньо Балкански“ в Стара Загора. След извършена проверка не са открити съмнителни предмети в сградата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Оттам уточниха, че учебните занятия не са преустановявани, а по случая е започната проверка.

Заплаха за поставено взривно устройство е бил получена на служебната поща на Професионалната гимназия по механотехника в Сливен тази сутрин. От ръководството на училището са сигнализирали на телефон 112 за отправената заплаха. Учениците са изведени докато тече огледа от пристигналите в училището полицаи. След направения оглед е установено, че няма поставно взривно устройство и последните часове на учебните занятия са намалени с 20 минути. Утре предстои нормален учебен ден в гимназията.

По информация на БТА сигнали за взривни устройства има и в училища в София, Бургас и Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *