Новите електробуси тръгват по линия №12 в Благоевград от понеделник, първите две седмици жителите и гостите на Благоевград ще пътуват с тях безплатно

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Новосъздадената линия №12 от градския транспорт започва да функционира от 16 октомври (понеделник). Тя се обслужва от шестте електробуса, които Община Благоевград закупи наскоро и е с маршрут кв. „Грамада“ – кв. „Плажа“ – кв. „Грамада“.

Чрез нея се създава удобство за жителите, тъй като през горепосочените квартали до момента не минаваше градски транспорт.

В допълнение на това, превозните средства са с нулеви въглеродни емисии ще допринесат за по-чиста околна среда.

Маршрутът на линията позволява на жителите на обхванатите квартали да достигат до всяка централна точка на града в рамките на по-малко от 15 минути.
Осигурява се и възможност за прекачване на други от основните линии, част от обществения транспорт.


За периода от 16.10.2023 до 31.10.2023 г. линията ще се изпълнява ежедневно и регулярно от 6.50 ч. сутрин до 21.00 ч. вечер, като пътниците ще имат възможност да ползват услугите на линията напълно безплатно.

От 01.11.2023г. линията ще се изпълнява ежедневно от 5.50ч . сутрин до 21.10 ч. вечер, като цената на билета ще бъде както и на останалите линии – 1.20 лева.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *