С неочакван обрат за гривничките започна делото за разменените бебета в „Шейново“

България

Започна делото за разменените бебета в болница „Шейново“.

Първото заседание е за обезщетение на едно от семействата.

Искът, внесен от техния адвокат и за 300 000 лева, е за това, че болницата е отказала доброволно да изплати обезщетение.

Казусът „Шейново“: Ще има ли нов директор след скандала с разменените бебета?

Делото започна с неочакван обрат – разпитаният екип от болницата – общо 9 свидетели, 6 от болницата и трима близки на семейството казаха, че всичко е било наред с гривничките, цифрите са съвпадали.

„Стана ясно от свидетелските показания стана ясно, че номерата на гривничките са проверени, дали отговарят една на друга, проверени са да няма фабричен дефект, че са поставени от акушерката“, заяви Величка Костадинова, адвокат на болница „Шейново“.

„Почти всички заявиха, че едва ли не в АГ „Шейново“ вървят по коридорите и викат номерата на гривните и номерата на бебетата, за да може да ги чуе някой и да знае евентуално кой номер е бебето, допълни Стоян Стойков, адвокат на семейството.

Според адвоката на семейството от болницата се опитват да направят внушение, че е възможно бебетата да са били разменени нарочно след изписването им. Другото семейство също е завело иск в размер на 300 хиляди лева.

/бнт, сн: илюстративна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *