Протести: Синдикатите ще шестват на жълтите павета, 600 трактори влизат в София

ТОП НОВИНИ

Два протеста в София в днешния ден.

Недоволстващите земеделци обявиха, че ще протестират на входа на София откъм АМ „Хемус“. Около 600 трактора ще се включат в протеста, който ще се проведе на бул. „Ботевградско шосе“.

По жълтите павета пък ще се проведе национален-митинг протест под надслов “За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!” То се органзиира от синдикалните организации на КНСБ и КТ “Подкрепа” в комплекса “Марица Изток”, Националната федерация на енергетиците към КНСБ, Национална синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, СМФ – КТ “Подкрепа”, Федерация “Енергетика” към КТ “Подкрепа”, миньори и енергетици от въгледобивния сектор в страната ще проведат национален протестен митинг-шествие под надслов “За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!”.

Шествието ще започне в 11:30 часа от площад “Св. Александър Невски”, ще премине по ул. “Оборище”, ул. “Г. С. Раковски”, бул. “Цар Освободител”, бул. “Княз Александър Дондуков”.

Протестният митинг ще започне в 12 часа в участъка между сградите на Народното събрание и Министерския съвет. В протеста ще се включат хиляди работници от целия въгледобивен сектор в България.

След приключването на синдикалния митинг, ако исканията на земеделците не бъдат изпълнени, тракторите ще бъдат придвижени до сградата на правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *