Възрастна жена пострада при инцидент с газова бутилка, причината неизправен винтил 

България

Неизправен винтил на газова бутилка причини инцидент в с. Ресилово, при който пострада 70-г.  жена. Тя е откарана в „Пирогов” с 30% изгаряне по ръцете.

70-г. Станка от Дупница и съпругът й били на вилата им в с. Ресилово. При опита на жената да запали газовия котлон бутилката се възпламенила и гръмнала. Пламъкът обгорил двете й ръце. От ударната вълна са счупени прозорците на втория етаж на вилата, а Станка е изхвърлена на няколко метра. Съпругът й през това време бил на двора.

Той потърсил помощ на тел. 112. На място са пристигнали линейка на Спешен център – Сапарева баня и пожарен автомобил от Дупница. Станка е била транспортирана до Спешен център – Дупница, където е прегледана от хирург, който установил 30% изгаряне на двете й ръце. Тя е транспортирана в клиниката по изгаряния в „Пирогов”.

Огнеборците обезопасили газовата бутилка и загасили горящата покъщнина, като предотвратили по-сериозни щети по къщата.

Вчера репортер на “Сгрума” отиде на място, съпругът на Станка почистваше стъклата от счупените от ударната вълна прозорци. Той не пожела да коментира инцидента, само заяви, че съпругата му е откарана на лечение в „Пирогов”.

Семейството живее в Дупница, идва на вилата си през пролетта и лятото./struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *