Джамбазки със съвет към новия еврокомисар Илиана Иванова, коментира ще се кандидатира ли пак за евродепутат

България ЕВРОПА ПОЛИТИКА

Ангел Джамбазки, евродепутат от групата на ЕКР, посъветва новия еврокомисар Илиана Иванова да обръща внимание на българските интереси, а не да се води от крайно наднационалния антинационален дневен ред в ЕК, който работи срещу държавните интереси на държавите членки.

Той коментира пред Novini.bg и бедствията по нашето Черноморие: „Това се повтаря всяка година, и никой нищо не променя. Когато застрояваш дерета, унищожаваш отточни места, когато презасторяваш, когато бетонираш и изсичаш дърветата, когато дойде голямата вода, а тя идва в пик, който може да се предвиди. Всяка година се случват тези климатични явления, но хората и властите не се учат.“

„Видяхте неадекватната реакцията на министър-председателя, който посъветва хората да не влизат в морето“, допълни той.

„Всичко е въпрос на организация, обучение на спасителните служби, предварително наблюдение на участъците от критичната инфраструктура, които могат да бъдат поразени от тези бедствия. Има специалисти, които могат да бъдат полезни, но при нас всичко става постфактум и неадекватно“, категоричен е евродепутатът.

Той коментира и включилите се доброволци: „Чест и поздравления за тези, които рискуват живота си. Но в края на краищата има задължения на службите на държавно ниво, не може да се разчита само на доброволчество.“

„Политическата работа никога няма да свърши. Задача ще продължи да бъде защитаването на националните теми – на първо място тази, свързана с българската енергетика, транспорт, предприемачи, производители; второ – защитата на правата на сънародниците ни извън нашите сегашни граници. Не може да се каже, че тези неща са свършени, защото те никога не свършват.

Той подчерта, че е рано да се каже дали ще се кандидатира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *