БСП подаде документи в ЦИК за регистрация на местните избори

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА ПОЛИТИКА

БСП подаде документи за регистрация за местните избори. Лидерът на партията Корнелия Нинова смята, че вотът за местна власт може да доведе до промяна в страната и изкореняване на модела „Борисов“, който според нея се е вкопал на места.

БСП ще подкрепи Ваня Григорова за кмет на София, стана ясно от думите на Нинова:

„За нас местните избори са възможност да стане истинската промяна в България. Защото промяната на върха в парламентарната власт, в законодателната власт не стана. Там промяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и власт и възможността това да бъде коригирано и променено са местните избори. Ваня Григорова е одобрена от градската конференция, предстои нейното одобрение на национален съвет, не мисля, че ще има проблем.“

До момента документи за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в местните избори са подали 42 партии и осем коалиции. От тях са регистрирани 24 партии и три коалиции, за останалите все още се изчаква проверка на подписките, както и някои документи, които трябва да бъдат представени. Това съобщи пред журналисти заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *