Спешна помощ: Медиците и екипите ни не протестират

ТОП НОВИНИ

От Центъра за спешна медицинска помощ обявиха, че медиците и екипите им не участват в протестите обявени от Синдикат „Защита“. 

„Във връзка с продължаващите лъжи и инсинуации от страна на синдикат Защита и обявения протест и палатков лагер, заявяваме, че спешните медици и спешните екипи 
не протестират“, отбелязват от там. 

В позицията си те подчертават, че членовете на синдиката по места, които са предимно шофьори, „призовават за бунт шофьорите на линейки от много време и проявяват изключителна агресия към всички!“.

„От последният им така нар. протест (винаги наброяват 30 – 60 човека и не могат да представляват нито едно ЦСМП в България), всячески СЪБОТИРАТ работата в Спешна помощ и напрежението сред екипите вече е огромно!

Някои членове на Защита вече отказват да изпълняват служебните си задължения, като се аргументират със „за толкова пари – толкова!“ В социалните мрежи членове на Защита постоянно изтъкват, че и те хранят семейства и това, което обяви министъра -1500 лв. основна заплата + клас прослужено време и ДМС – около 2000 лв, са им недостатъчни и защо медицинския персонал получава повече, след като са екип?! Някои стигат до там да коментират работата на медицинските лица и да ги обиждат!“, твърдят от Център за спешна медицинска помощ. 

Синдикат „Защита“ подновява протестите, разпъва палатков лагер

От там смятат, че това е недопустимо поведение на работното място и сериозно възпрепятства дейността на всички, ангажирани в този толкова тежък и стресов процес.

„Това противопоставяне на шофьори срещу лекари, фелдшери, медицински сестри и парамедици прави невъзможна ефективността и бързината в условията на спешност и може да коства човешки живот!

Никъде по света и никога личните ангажименти и работата в екип НЕ СА били мотив за размера на трудовите възнаграждения, а образованието, отговорностите и задълженията в работата“, пишат от ЦСМП и допълват. 

Решението да се увеличат парите на всички, работещи в Спешна помощ, беше възможно най-справедливото, но Защита иска да е само за шофьорите, защото е шофьорски синдикат, независимо, че се опитват да се представят за глашатаи на Спешна помощ! 

Работата в Спешна помощ е призвание и е безкрайно дескридитиращо и унизително да се принизява до „гледане в паничката на другия“!

/дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *