Случаят „Дебора“: Обвиняемият Георги Георгиев се изправя пред съда

ТОП НОВИНИ

Заседанието на Районния съд в Стара Загора за промяна на мярката за неотклонение, наложена на Георги Георгиев, обвинен за нападението над 18-годишно момиче, ще започне в 10:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Двамата адвокати на Георгиев – Петко Кънев и Валентин Димитров са внесли искане за промяна на мярката за неотклонение на техния клиент. 

Случаят „Дебора”: Обединяват двете разследвания спрямо задържания и му повдигат нови обвинения

Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев, за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева допълни, че предстои да му бъде повдигнато обвинение и за това, че „на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата ѝ и употребил сила – удар с юмрук.“

Припомняме, че сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че според събраните доказателства по делото, престъплението се квалифицира като нанасяне на „лека телесна повреда“. На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража“ по другото досъдебно производство за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето предизвика протести в цялата страна.

/дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *