Антимафиот №1 на Кюстендил Даниел Димитров поема полицията в Благоевград?

ТОП НОВИНИ

Досегашният началник на антимафиотите в Кюстендил Даниел Димитров ще е новият шеф на полицията в Благоевград. Той ще поеме поста от Георги Кандев.

Така шефът на полицията в Благоевград става първият сменен от очакваната вълна промени в полицейските дирекции.  Димитров ще бъде представен на новите си колеги тази сутрин.

Запознати с работата на новия полицейски шеф казват, че е добър професионалист и умее да организира екипа си. Вероятно затова и вътрешният министър Калин Стоянов, който до преди 2 месеца бе шеф на ГДБОП, го е избрал за поста.

В четвъртък се разбра, че вътрешният министър Калин Стоянов е извикал 11 директори на областни дирекции, за да се раздели с тях. Привечер обаче настъпи обрат – стана ясно, че преназначенията ще са по-малко. Тези, с които Стоянов е провел срещи, са шефовете на областните дирекции на МВР в Бургас, Варна, Добрич, Габрово, Ловеч, Плевен, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Търговище и Враца.

Досега Стоянов не направи много промени. Назначи директор на ГДБОП, но постът бе вакантен, тъй като преди да стане министър, именно Стоянов бе антимафиот №1. Промяна имаше и в ръководството на СДВР, след като Калоян Милтенов сам напусна. Сменен бе с Любомир Николов. Милтенов пък вече е зам.-директор на Националната полиция на мястото на Борислав Муеров, който оглави “Автомобилната администрация”. Министърът назначи и Живко Коцев за зам. главен секретар, но временно – титуляря Станимир Станев е в дълги болнични.

Стоянов обаче смени шефа на полицията в Кюстендил и поиска и получи оставката на Васил Костадинов в Пловдив.

/24 часа.бг, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *