Баскетболната федерация осъди Тити Папазов

СПОРТ

От Българската федерация по баскетбол публикуваха официална позиция във връзка със скандала с Тити Папазов. 

В подкаста „При Тото“ баскетболният специалист признава, че лично е подстригал насила момиче, за да го „накаже“, след като му изневерило.

От името на президента Георги Глушков, БФ Баскетбол категорично се разграничи от думите на Тити и остро осъди действията на настоящия президент на БК Левски.

Тити Папазов отговори за видеото, в което разказва как подстригал гадже, за да го „накаже“

„Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на г-н Константин Папазов, настоящ президент на БК Левски 2014, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“, обявиха от федерацията.

„В интервюто, излъчено в Youtube-канал през март тази година, действията, на които е подложил момиче според собствения му разказ, са в пълно противоречие с морала и обществената роля на БФБ.

Всяка форма на агресия – психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност.

В лично качество съм убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен г-н Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата му давност.

Георги Глушков,

Президент на Българската федерация баскетбол“

/novini bg
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *