Скандално решение на ОБС Кресна „взриви“ министър К. Вътев: Защо сме толкова деградирали?

КРЕСНА РЕГИОН

Скандално  решение  на Общинския съвет на Кресна, който даде срок до 10 август на двамата братя Сидер и Атила Седефчеви да изнесат отглежданите от тях стада от село Влахи, защото замърсявали средата, взриви серия негативни коментари сред овцевъдите в страната. Седефчеви от години отглеждат овце в селото, което е почти безлюдно, но се намерил някой от неколцината жители,  който да се оплаче, че му мирише на оборски тор  

Решението на кресненските парламентаристи провокира гнева и на замеделския министър . В пост във Фейсбук профила си Кирил Вътев написа: 
“Селото произвежда нашата храна! На СЕЛО има градини, поляни, животни, ниви. Без тях няма магазини в града. 

От 23 години двама братя – Сидер и Атила Седефчеви живеят в село Влахи и отглеждат животни. Селото има 6 (шест) жители. На трима от жителите животните миришели??? 
 
Тези трима жители не се ли хранят? Тези трима жители какво правят с произведенията на храносмилателната им система? На френски парфюм ли им мирише? 
Селата ни обезлюдяват? 
Храним се с вносни храни? 
Болни сме! 

Защо сме толкова деградирали до степен Общинският съвет на Кресна да гласува решение братята Сидер и Атила да преместят фермата си от село Влахи, защото там искали да има вили??? 
Селото не е място за ВИЛИ като сгради, а място за ВИЛИ за сено! 
Без ВИЛИ за сено, ВИЛИТЕ-сгради са призраци! ”. 

Вече има и петиция в защита на стадото в село Влахи. 

“Тази петиция е в подкрепа на Сидер Седефчев, семейството му и труда, който полагат, за да запазят част от родовата ни памет. С призив към българските институции и компетентни органи да пазят и подкрепят малкото на брой останали животновъди, които облагородяват, а не замърсяват България”, се казва в мотивацията. 

Решението взриви цялата овцевъдна общност и фермерите, които отглеждат животни, очаквайте реакцциите на известни животновъди в Пиринско.

/struma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *