МВР отново ще входира постановленията за задържането на политиците от ГЕРБ 

България ПОЛИТИКА

Министерството на вътрешните работи отново ще входира постановленията за задържането на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Причината, според ведомството е, че при публикуването на описите по разследването, прокуратурата е пропуснала придружителното писмо, изпратено от полицията.

Ето какво пишат от МВР:

„Във връзка с разпространените от прокуратурата описи по досъдебното производство, по което три лица бяха задържани за 24 часа в Седмо РУ-СДВР, уточняваме, че от публикацията липсва придружителното писмо, с което те са били официално изпратени от ГДНП в СГП.

В придружителното писмо е посочено, че освен материалите по досъдебното производство по чл. 161 ал. 2 от НПК, са изпратени и материали по чл. 219 ал. 1 от НПК, който гласи:

Чл. 219. (1) Когато се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице в извършване на престъпление от общ характер и не са налице някои от основанията за прекратяване на наказателното производство, разследващият орган докладва на прокурора и привлича лицето като обвиняем със съставяне на съответно постановление.

Това е причината проектите на постановленията по чл. 219 ал. 1 да не фигурират в описите, разпространени от прокуратурата, тъй като те са описани в придружителното писмо.

За улесняване на прокуратурата, въпросните постановления ще бъдат входирани отново сутринта в понеделник, 21 март 2022 г.“/БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *