71-годишен мъж преби и заля с бензин бившата си жена в с. Абланица

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ РЕГИОН

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Гоце Делчев, се води разследване по досъдебно производство за причиняване на телесна повреда и принуда чрез употреба на сила в условията на домашно насилие, заплашване и неизпълнение на незабавна заповед за защита от домашно насилие.

Досъдебното производство е образувано на 03.08.2023 г. за това, че на 02.08.2023 г. 71-годишният Файк .Б. не изпълнил заповед за незабавна защита от домашно насилие.

Въпреки че бил отстранен от жилище на ул. „Славянска“ в с. Абланица, област Благоевград, той влязъл в него. В хода на разследването и въз основа на показанията на разпитаните свидетели са събрани доказателства и за извършените от него други престъпления. На 27.07.2023 г. обвиняемият причинил на З.З. телесна повреда.

Ударил я с туба и я залял с бензин по лицето. Побоят и принуждаването чрез употреба на сила и заплашване спрямо пострадалата са извършени в условията на домашно насилие и са предшествани от системно упражняване на физическо и психическо насилие от негова страна спрямо жената.

С постановление на прокурор извършителят на деянията Ф.Б. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Действията по разследването продължават.

сн: илюстративна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *