Шокиращи подробности за извършителите на тежкото убийство в Гоце Делчев

ТОП НОВИНИ

Шокиращи подробности за задържаните за убийството на 39-годишният В. Й. В. От Гоце Делчев бяха представени по време на брифинг. Старши комисар Георги Кандев, директор на Областната дирекция на МВР – Благоевград заяви, че смъртта на убития е била констатирана на място от екип на Спешна помощ. Намиращият се на място автопатрул незабавно е подал сигнал към главното управление, след което е започнало обезпечаване на местопроизшествието и издирване на извършителите на деяйнието по горещи следи.

Благодарение на видеонаблюденито в района и на комуникацията в телефона на жертвата е установена съпричастността на лице от женски пол. Предприети са незабавни действия за установяване на лицето. Установено е, че цитираната, вече привлечена като обвиняваме с фамилия, започваща с А., заедно с другия вече обвиняем, са взели автобуса в 04.00 часа сутринта от Гоце Делчев за София, Незабавно е създадена организация и в град София, преди пристигането до крайната дестинация, патрул на 2-РУ спира автобуса.

„Тук е мястото да благодаря на колегите от Главна дирекция „Национална полиция“, сектор Убийства и от СДВР, които ни оказаха много голяма помощ. Спират автобуса, установяват двете лица. Задържат ги като ги държат разделени, за да няма комуникация между тях и за да не си уеднаквят версиите. С тях са провеждани беседи и са транспортирани до Благоевград, където вече са продължени процесуално – следствените действия с тях“, каза още Кандев.

Коя е жертвата на престъплението:

Жертвата е криминално проявен, многократно, по линия на грабежи, кражби, наркотици, регистриран е като извършител на противозаконно отнемане на МПС, привличан е като обвиняем за управление на МПС, след употреба на наркотици, както и за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Има три криминални регистрации. Осъждан е многократно за различни криминални деяния. Има влезли в сила 15 присъди, като 14 от тях са издадени от Районния съд в Гоце Делчев и една от окръжния съд в Благоевград. Има 11 броя ефективни присъди. Същите са за кражби, за управление на МПС, след употреба на наркотични вешества, за притежание на наркотици, противозаконно отнемане на МПС. Лицето е изтърпявало и наказание „Лишаване от свобода“ в затвора в Бобовдол през 2019 година.

Кои са задържаните за убийството на 39-годишния мъж:

Мъжът, с инициали Н. Ч. С е от Божурище. Също е с богато криминално минало. Същият е криминално проявен по линия на кражби, грабежи, наркотици, регистриран е и като извършител на средна телесна повреда.

На лицето са извършени 8 полицейски регистрации в различни полицейски управления на територията на цялата страна – Приморско, Несебър, Трявна, 3-то, 4-то, 8-мо РУ на СДВР. Всичките му регистрации са свързани с кражби, грабеж, нанасяне на телесна повреда и наркотици. Осъждан е многократно, има влезли в сила 6 присъди – Районен съд – Трявна, Районен съд – Царево, Районен съд – Несебър. Пет от тях са ефективни. Н. С. е изтърпял и наказание „Лишаване от свобода“ в затвора в град Бургас през 2007 година, наложена му от Районен съд – Царево. Тя е била за срок от три месеца и е за кражба.

Лицето от женски пол е от град Гоце Делчев. Тя веднъж е била задържана в Районното управление в Гоце Делчев. Няма предишни криминални регистрации, но е известна на полицията в Гоце Делчев като лице, което употребява наркотични вещества. Същата е задържана веднъж в Гоце Делчев през 2020 година.

Какъв е мотивът за извършеното тежко криминално престъпление?

Към момента мотивът за извършването на престъплението е част от работните версии, въпреки че лицата са задържани. Двамата задържани не са направили признания по НПК, но в хода на проведените с тях разговори са споделили механизма за извършване на престъплението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *