„Имам малко дете, жена ми чака на мен”, казал Георги в съда след нападението. Прокурор: Задържането му е незаконно

ТОП НОВИНИ

Това е обяснил обвиняемият пред съда преди около месец

NOVA разполага с протокола на Окръжния съд в Стара Загора по делото срещу Георги Георгиев, обвинен за бруталната агресия над 18-годишно момиче. Процесът е бил гледан на 5 юли 2023 г. Тогава определеният прокурор настоява, че мярката за неотклонение „задържане под стража” по отношение на обвиняемия е незаконосъобразна. От своя страна соченият за извършител обяснява, че не е виновен и настоява да излезе на свобода, за да се грижи за детето и жена си.

„Считам, че определението на Старозагорски районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража” и не следва да бъде потвърдено, тъй като от събраните по делото доказателства, в частност от изготвената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на пострадалата не е причинена средна телесна повреда, каквото е обвинението за извършено точно такова престъпление. Ако се касае за извършено престъпление „лека телесна повреда”, вероятно то би било от частен характер, поради което считам, че определението следва да бъде отменено”, казва прокурорът по делото в началото на заседанието.

„Моля да се измени мярката ми за неотклонение. Да не съм задържан, защото няма да преча на разследването по делото. Не съм виновен, искам да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и затова искам да ми се смени мярката”, са думите на Георги в съдебната зала.

Адвокатът на обвиняемия – Валентин Димитров, твърди, че не са изследвани много версии по случая. „След като внимателно се анализира съдебно-медицинската експертиза, се набиват на очи наранявания, които са от вътрешната страна на лявата предмишница и левия палец на пострадалата.

Това нещо с обръсването на главата от лявата страна сочи на възможно самонараняване. С оглед на това, че пострадалата е наркозависима – обстоятелства, които са намекнати за употребата на наркотични вещества по делото, но не са събрани доказателства в тази посока”, настоява защитникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *