Украински джип влезе на плаж във Варна и стигна почти до морето

България

Туристи заснеха джип на плаж „Кабакум“ във Варна.

В неделя вечерта мощният автомобил с украинска регистрация навлязъл на плажната ивица, изминал 50 метра и стигнал почти до морето.

Макар високопроходим, джипът затънал в пясъка и не успял да излезе. На място пристигнали екипи на полицията.

„Установен е собственикът на автомобила – украинска гражданка със статут на продължително пребиваващ в страната чужд гражданин. Съставен е акт, предстои налагане на санкция от 1000 до 3000 лева“, каза пред бТВ ст. инспектор Драгостин Тодоров, „Охранителна полиция“ в 5-то РУ.

Обяснението на водачката е, че при паркиране автомобилът е поднесъл в зоната на плажната ивица. Жената не е тествана за алкохол и наркотици, тъй като по време на самата проверка не е управлявала автомобила. По думите на полицията тя е била видимо адекватна.

„Според закона трябва да имаме свидетел, който да потвърди управлението на автомобила от водача или да се установи от служителите на МВР“, каза още ст. инспектор Драгостин Тодоров. 

Законът за устройство на Черноморското крайбрежие категорично забранява престоя, паркирането и преминаването на пътни превозни средства в зоната на плажните ивици. Изключение са дейности по поддръжка на плажа, както и аварийно-спасителни дейности.

Във Варна не са установявани подобни случаи това лято.

Започва цялостна проверка на плаж „Перла” заради затъналия джип

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *