Дисциплинарно производство срещу военен прокурор и следовател заради т. нар. „дела на трупчета“

България ПОЛИТИКА


Започва дисциплинарно производство срещу военен прокурор и следовател във връзка с междинните резултати от назначената от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов ревизия на т.нар. „дела на трупчета“. 

Обект на дисциплинарни процедури ще бъдат Антон Радойнов и Добрин Маринов – прокурор и следовател във Военно-окръжната прокуратура – София, съобщиха от държавното обвинение. 

Двамата са работили по разследване на евентуално престъпление, извършено от генерал, военно длъжностни лица и цивилни, а проверката е установила, че делото е било спирано два пъти с мотиви, определени от проверяавщите, като „абсурдни“. 

Същата междинна проверка показа забавяне по дела срещу лица от висшите етажи на властта, на още двама обвинители, един от които е наблюдаващият прокурор по т.нар. дело „Барселонагейт“ Стефан Христов, за когото ревизията установи, че е започнал интензивни процесуално-следствени действия едва след като стартира процедурата за предсрочно прекратяване мандата на Иван Гешев като главен прокурор. 

/bnr


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *