Интензивен трафик на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

ТОП НОВИНИ

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ – МВР, на сайта си. Информацията на граничните власти е към 6:00 часа днес.

Интензивно е движението по пунктовете с Румъния – Видин, Никопол, Сомовит и Кардам, на изход, за товарни автомобили. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП Видин – на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове Кайнарджа/ Липница и Крушари/ Добромир се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт Вама веке, съпределен на българския ГКПП Дуранкулак, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Внимание! Интензивен трафик на всички гранични пунктове

Интензивно движение и на границата с Гърция – на ГКПП Кулата и в двете посоки. На ГКПП Маказа трафикът е интензивен, на изход, за леки автомобили. „Гранична полиция“ препоръчва на пътуващите към и от Гърция да използват за преминаване освен ГКПП Кулата и ГКПП Маказа, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – Илинден, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода. През гранични пунктове Маказа, Златоград и Ивайловград могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е интензивен на вход на ГКПП Калотина, на границата със Сърбия. В зоната на ГКПП Калотина се извършват строително-монтажни дейности. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, обясниха граничните власти.

По границата с Турция движението също е интензивно, на ГКПП Капитан Андреево – за леки автомобили.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония.

/новини бг, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *